Help! Hoe bepaal ik mijn salaris?

By 6 april 2017Blog
salaris

Ik heb laatst een brief ontvangen van de Belastingdienst waarin aangegeven wordt dat mijn salaris niet juist zou zijn. De Belastingdienst is van mening dat de afroommethode toegepast zou moeten worden. Vanzelfsprekend wil ik correcties op mijn salaris voorkomen. Ik ben tevreden met het salaris dat ik aan mijzelf heb toegekend en wil niet onnodig veel belasting betalen. Kan iemand mij meer vertellen over de hoogte van mijn salaris? Ik wil geen problemen krijgen met de Belastingdienst!

One Comment

 • Stephan Rijsdijk schreef:

  Beste Fred,

  Vervelend dat de Belastingdienst het niet eens is met je salaris. Wij hebben ruime ervaring met dit soort situaties en kunnen je hier dus goed mee helpen.

  Allereerst een stuk toelichting: je salaris moet zodanig zijn vastgesteld dat het niet met meer dan 25% mag afwijken van wat iemand in een vergelijkbare functie in loondienst bij een werkgever zou verdienen. De Belastingdienst stelt het salaris echter graag vast door middel van de afroommethode. Dit houdt in dat 75% van de winst (exclusief loonkosten) als salaris wordt aangemerkt. Je zult begrijpen dat dit bij hoge winsten erg ongunstig uit kan pakken. Het is bovendien vaak niet terecht dat deze methode wordt toegepast. Een juiste vergelijking met andere dienstverbanden gaat namelijk voor. Let op dat de afroommethode soms juist ook gunstig uitpakken, bijvoorbeeld als de winst laag is.

  We nemen graag contact met je op zodat we een passende oplossing kunnen vinden voor jouw situatie. We begeleiden je graag, zodat je salaris fiscaal optimaal is en je ook geen problemen krijgt met de fiscus.

  Met vriendelijke groet,

  Stephan Rijsdijk
  FACET Accountants & Adviseurs

Leave a Reply