Een onbelast uitje? Richt een personeelsfonds op!

By 4 mei 2017Blog
uitje personeelsfonds

Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om mijn kosten die ik in de werkkostenregeling moet onderbrengen zo laag mogelijk te houden! Maar ik wil niet stoppen mijn personeel een extraatje te geven of gezellig uit eten te gaan! Dat is goed voor de sfeer en motivatie. FACET, mijn accountant, wees mij op de mogelijkheid van een personeelsfonds. Dat is misschien wel een oplossing!

Aan welke voorwaarden moet je dan voldoen? Die kun je hier lezen.

FACET wees mij nog wel op het volgende: het is belangrijk dat ik als werkgever geen doorslaggevende invloed heb op de uitgaven uit het personeelsfonds. Ik mag dus niet beschikken over het geld wat het fonds beheert. Hoe kan het dan wel? De werknemers kunnen een aparte vereniging of stichting oprichten, maar dat is niet verplicht. Het is wel handig om een aparte bankrekening te gebruiken en een reglement waarin alles is vastgelegd.

Ik ga hiermee aan de slag!

Leave a Reply