Werkkostenregeling: kun je lunch belasten?

By 28 maart 2017Blog, Nieuws
Werkkostenregeling: kun je lunch belasten?

De werkkostenregeling, ook wel bekend als de WKR, heeft veel nieuwe regeltjes met zich meegebracht. Wat ik vaak merk is dat veel ondernemers hier nog niet geheel van op de hoogte zijn.

Zo ook laatst op een netwerkevent waar ik als een van de weinige hier wel van op de hoogte was. Heb mijn mede ondernemers het advies gegeven zich wat meer te verdiepen in de WKR. Dit kan een eindheffing van 80% voorkomen!

Vooral de regels omtrent de lunch op kantoor waren bij veel ondernemers niet bekend. Vandaar dat ik het zelf ook nog maar eens ben nagegaan. Hoe zit het ook alweer?

Als je als werkgever de lunch voor je werknemers verzorgt dien je dit mee te nemen in de berekening van je WKR. De fiscus heeft de waarde van een lunch gesteld op een forfaitair bedrag op € 3,30 voor 2017. Dit bedrag is ‘vast’ ongeacht hoe uitgebreid de lunch is. Mocht je genoeg vrije ruimte beschikbaar hebben dan kun je de lunch hieraan toewijzen. Is dit niet het geval dan kun je dit voorkomen door de lunch (deels) te belasten bij je werknemers.

Helaas zullen niet veel werknemers blij zijn met de laatste optie. Vaak zie je dat werknemers besluiten om dan weer wel zelf boterhammen mee te nemen. Mijn werknemers hebben zelf de keuze om mee te lunchen tegen een kleine doorbelasting of zelf de boterhammen meenemen.

Belangrijkste vind ik dat mijn werknemers samen lunchen!

Leave a Reply